Konteksti 2017.

Kratak izveštaj o Četvrtom međunarodnom interdisciplinarnom skupu
mladih naučnika društvenih i humanističkih nauka Konteksti

Četvrti Konteksti održani su na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu 1. decembra 2017. godine. Od 103 prihvaćena učesnika, konferenciji je prisustvovalo 77 mladih naučnika, iz Srbije i raznih zemalja okruženja (Crna Gora, Hrvatska, Rumunija, Slovačka, Češka, Poljska, Austrija, Mađarska, Rusija, Japan, Grčka i Makedonija). Na osnovu analize podataka nakon završene konferencije, došlo se do značajnih povratnih informacija koje govore o kvalitetu sadržaja i organizacije.

Od svih učesnika koji su ispunili upitnik (njih 74), 79,7% kao primarni razlog svog učestvovanja na konferenciji navodi lični razvoj. Procesom registracije na Kontekste veoma je zadovoljno bilo 91,9% od broja ispitanika. 35,1% ispitanika za Kontekste saznalo je preko sajta, 41,9% preko imejla, dok je 18,9% za konferenciju saznalo iz drugih izvora. Što se organizacije tiče, njom je veoma zadovoljno 87,7%, sadržajem je veoma zadovoljno 78,4%, dok je konferencijskim materijalom veoma zadovoljno 89,1% ispitanika. Da je Filozofski fakultet Univerziteta u Novom Sadu odlično mesto za održavanje ovakve konferencije smatra 87,8% ispitanika. Pokazalo se da su učesnici zadovoljni i sajtom konferencije (veoma: 62,2% i delimično: 29,7%).

Na kraju, važno je naglasiti da je 84,7% ispitanika navelo da je konferencija apsolutno ispunila njihova očekivanja, dok bi 94,6% njih konferenciju preporučilo drugima. Imajući ove informacije na umu, može se zaključiti da su četvrti Konteksti bili vrlo uspešni.

Statistička analiza je urađena na osnovu upitnika koje su ispunjavali učesnici na dan konferencije, te se ovom prilikom zahvaljujemo svima koji su popunili anketu i na taj način pomogli unapređenju organizacije u budućnosti.